Ziua lumanarilor aprinse – 17 mai

Ziua Internationala a Lumânarilor Aprinse este sarbatorita anual, în a treia duminica a lunii mai, în toate colturile lumii, find celebrata în peste 3000 de comunitati de pe Glob. Aceasta zi a devenit cea mai ampla miscare anti-SIDA  la nivel mondial. În timp ce infectia cu HIV continua sa afecteze oameni, Ziua Internationala a Lumânarilor Aprinse a devenit pentru comunitati un mijloc de a actiona, de a lua pozitie.

Ziua Internationala  a Lumânarilor Aprinse pune accentul pe comemorarea celor care nu mai sunt din cauza SIDA, dar mai ales pe perpetuarea memoriei lor printr-o actiune publica colectiva la care participa  persoane  care si-au pierdut membri ai familiei sau prieteni, voluntari, persoane seropozitive, reprezentanti ai autoritatilor locale.

Aceasta zi nu este doar un prilej de a expune publicului impactul HIV/SIDA asupra comunitatii ci si de a aborda subiecte ca nondicriminarea, drepturile persoanelor seropozitive, prevenirea infectiei HIV.

Sambata 17 mai 2008 in Club Pulse, voluntarii ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA) au aprins lumanari in memoria celor disparuti in urma infectiei cu HIV/SIDA, au impartit prezervative, fundite rosii (simbolul international de lupta anti-SIDA, de sprijin pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA), pliante cu semnificatia Zilei Internationale a Lumanarilor Aprinse, au proiectat poze cu personalitati care au murit in urma infectiei HIV/SIDA, sau care s-au implicat activ in lupta anti-SIDA.

 

Meiral Amet, Coordonator voluntari, Aras Constanta

ziua </p> <p>lumanarilor aprinse 01  ziua </p> <p>lumanarilor aprinse 02  ziua </p> <p>lumanarilor aprinse 03

ziua </p> <p>lumanarilor aprinse 04  ziua </p> <p>lumanarilor aprinse 05

Anunțuri

Un răspuns to “Ziua lumanarilor aprinse – 17 mai”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: